The Two Hands Anyhow

De Two Hands Anyhow is een krachtoefening uit het klassieke gewichtheffen. Het doel was om zoveel mogelijk gewicht boven je hoofd te tillen met twee handen (twee afzonderlijke gewichten) op elke mogelijke manier.

De oefening was populair bij lifters als Arthur Saxon en Thomas Inch. De meest gebruikelijke uitvoering van de Two Hands Anyhow, was he bentpressen van een halter met de sterke arm en vervolgens een kleiner gewicht tillen met de andere arm, meestal een kettlebell.

Het wereldrecord voor de Anyhow in deze stijl is 448 pond door Arthur Saxon die een 336 pond barbell en een 112 pond kettlebell gebruikte.

Deze lift ziet er zeer vermakelijk uit maar is daarnaast ook een uitstekende oefening om meerdere kwaliteiten in het lichaam mee op te bouwen. Je hebt kracht nodig, maar ook balans en coördinatie.

De Anyhow gebruikt bijna elke spier in het lichaam, maar is vooral geweldig voor het opbouwen van de rug, kern en schoudergordel. Zelf druk ik liever het halter uit in plaats van de bentpress te gebruiken. Op deze manier kun je minder gewicht gebruiken, maar train je de druk spieren iets meer.

Er is een leercurve aan deze oefening, maar ik beloof je dat het de tijd en energie waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *