Machtige Doug Hepburn

De canadees Doug Hepburn was tussen 1948 en 1955 zonder twijfel de sterkste man ter wereld. In 1953 werd hij wereldkampioen gewichtheffen in Stockholm en in 1954 won hij de titel op de Britisch Empire Games.

Hij was de eerste man ter wereld die meer dan 230 kg kon bankdrukken en meer dan 300 kilo kon kniebuigen. Doug was ook de eerste die begon te trainen met het: veel sets/weinig reps/zware gewichten systeem (daarvoor trainde bijna iedereen met het 5×8 of 3×10 systeem). Hij wordt ook wel “de vader van het moderne powerliften genoemd”.

Doug Hepburn was ongeveer 1.80 m lang en op zijn top woog hij rond de 130 kilo.Hij was een inspiratie voor veel beginnende gewichtheffers!
Doug had zeker niet alles mee om een succes te worden. Hij werd geboren met een handicap aan zijn voet en door een mislukte operatie werd dit een permanente handicap aan zijn onderbeen. Ondanks dit tilde hij zichzelf naar wereldniveau!

Hieronder vindt je een aantal van zijn persoonlijke records. Deze prestaties zijn uitzonderlijk te noemen, helemaal als je weet dat hij geen drugs, powerliftpakken en bandages gebruikte.

Bij Doug draaide alles om consistent trainen op de beste oefeningen, volgens zijn zelf ontwikkelde systeem, en veel eten.

EEN PAAR VAN DOUG’S PERSOONLIJKE RECORDS
1. Bankdrukken, 255 kg
2. 1 arm dumbbell press, 90 kg
3. Squat, 360 kg
4. Schouderdrukken, 205 kg
5. Olympic press, 162,5 kg
6. Snatch, 130 kg
7. Jerk, 162,5 kg

In de tijd van Hepburn waren de gewichthef technieken nog niet zo ver ontwikkeld en werden de oefeningen meer met brute kracht uitgevoerd. Als je bij deze gewichten in de buurt kunt komen zonder drugs, pakken en bandages dan ben je heel erg sterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *