GOMAD

Voor dat er steroïden waren en allemaal verschillende supplementen was er een veel gebruikte bulk methode waar met zeer veel succes gebruik van werd gemaakt.

Dit was de zogenaamde GOMAD methode, wat staat voor een Gallon of Milk a Day. Een gallon is zo ongeveer 4 liter melk. Melk werd door sommige krachtsporters gezien als de perfecte training drank. Het is met deze methode de bedoeling dat je je normale maaltijden blijft eten en bij en tussen de maaltijden door de 4 liter melk wegwerkt.

In combinatie met een trainingsschema met veel zware squats en een paar andere zware basisoefeningen kan dit in een periode van een paar maanden een gewichtstoename opleveren van 5 tot 10 kilo waarvan zo’n 60 tot 70% uit spiermassa kan bestaan.

Er moet wel bijgezegd worden dat deze methode vooral goed werkt bij personen met een laag vetpercentage die moeite hebben om massa te kweken.

Als je van jezelf al een hoog vetpercentage hebt is het niet aan te raden om ook nog eens 4liter melk extra naar binnen te werken per dag.

Je kunt dan misschien wel de LOMAD methode toepassen.Dat is een liter melk per dag.

Als iemand een van deze ouderwetse maar effectieve methodes gaat gebruiken laat me dan even weten hoe het is gegaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *