Combinatie training

In mijn eigen training maak ik veel gebruik van combinatie lifts. Ik combineer dan verschillende bewegingspatronen in een oefening. Bijvoorbeeld met een arm een zwaar object vasthouden terwijl ik met de andere arm een lichter gewicht meerdere keren boven m’n hoofd druk. Een andere veel gebruikte en effectieve combinatie oefening is lopen met een zwaar gewicht. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Het idee hierachter is puur functioneel trainen. Gebaseerd op het feit dat je in de echte wereld, zowel in dagelijks fysieke handelingen als in nood situaties, nooit in de luxe positie bent dat je je volledig op 1 fysieke kwaliteit kunt combineren. Je gebruikt nooit alleen maar brute kracht, of alleen maar conditie, of alleen coördinatie.  Alles wat je doet in het leven buiten de sportschool is een combinatie van verschillende fysieke vaardigheden en kwaliteiten. Hier probeer ik me met m’n training op voor te bereiden. 

Het is natuurlijk niet zo dat ik alleen maar van dit soort oefeningen doe. Maar ik ben er van overtuigd dat 1 of twee keer in de week combinatie trainingen doen erg effectief is voor het ontwikkelen van een allround fysiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *