Arthur Saxon’s trainingsadvies

Ik ben het boek: The Development of Physical Power van Arthur Saxon weer aan het lezen. Het is een geweldig boek en vol verstandige informatie. Voor het eerst gepubliceerd in 1906.

Hier zijn enkele van Arthurs aanbevelingen voor krachttraining. Houd er rekening mee dat hij niet trainde voor het opbouwen van spieren, maar vooral voor allround kracht.

Saxon zegt dat het het beste is om twee keer per week te trainen in gewichtheffen om optimale krachtniveaus te bereiken. Als je een extra dag training wilt, zegt hij dat het het beste is om oefeningen te doen met een lichte dumbbell van 5-12 kilo. Ook adviseerde hij om op niet trainingsdagen algemene sporten en activiteiten te doen voor een optimale gezondheid en uithoudingsvermogen. Hij hield zelf erg van fietsen.

Bij je krachttraining moet je beginnen met een laag gewicht voor een enkele beurt en gewicht blijven toevoegen voor enkele herhalingen totdat je je maximum voor de dag hebt bereikt. Doe dan hetzelfde met een andere oefening.

Hij zegt dat het het beste is om jezelf niet te beperken tot slechts een paar oefeningen, maar een groot aantal verschillende oefeningen te proberen (niet allemaal in één training natuurlijk) om allround kracht op te bouwen.

Hij adviseert ook om naar je lichaam te luisteren en als je je niet erg sterk voelt voor de training, raadt hij aan om het een beetje rustig aan te doen met het gewicht dat je geruikt, om te voorkomen dat je jezelf overspant.

De oefeningen die hij in het boek beschrijft zijn meestal allerlei variaties van één- en tweehandig gewichtheffen met barbell en dumbbells. Maar ook een pullover en druk op de vloer. En side holdouts, om wat voorbeelden te geven.

Dit zijn de belangrijkste punten van zijn systeem dat hij in het boek beschrijft. Ik denk niet dat je heel veel meer nodig hebt om de sterkste te worden die je kunt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *